KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Aktualności

KOMUNIKAT

12.03.2020

KOMUNIKAT

12.03.2020

KOMUNIKAT!W związku z podejmowanymi działaniami w sprawie przeciwdziałania rozprzestrzenianiu się wirusa COVID-19 informujemy, że Miejska Biblioteka Publiczna w Koluszkach będzie ZAMKNIĘTA DLA CZYTELNIKÓW OD DNIA 12 MARCA BR....

Ferie 2020

27.12.2019
Ferie 2020

Ferie 2020

27.12.2019

Zapraszamy do zapisów na Ferie 2020...

Zakup książek

Dotarł do Biblioteki już ostatni zakup książek w ramach "Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa"     ze środków finansowych Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego, na który otrzymaliśmy dotację celową w wysokości 3800,00 zł....

Klub Książki zaprasza

Klub Książki gorąco zaprasza na kolejne spotkanie, które odbędzie się 27 września o godz. 17 w sali Miejskiej Biblioteki Publicznej w Koluszkach....

Zapraszamy do bezpłatnego udziału w projekcie

Zapisz dziecko do biblioteki, wypożyczcie książkę i odbierzcieWyprawkę Czytelniczą, a w niej książkę „Pierwsze czytanki dla…”oraz Kartę Małego Czytelnika, do której Twoje dziecko będzie zbierałonaklejki – jedną za każdą wizytę zakończoną wypożyczeniem książkiz księgozbioru dziecięcego....

Narodowe Czytanie 2019

Burmistrz Koluszek zaprasza na kolejną edycję Narodowego Czytania, które odbędzie się 10 września 2019 r. o godz. 10 w Miejskiej Bibliotece Publicznej w Koluszkach...

Wyprawka Czytelnicza dla dzieci w wieku przedszkolnym

Projekt dla dzieci w wieku przedszkolnym (3-6 lat) realizowany jest w ramach ogólnopolskiej kampanii „Mała książka - wielki człowiek” we współpracy z bibliotekami publicznymi. Akcja ma zachęcić rodziców do odwiedzania bibliotek i codziennego czytania z dzieckiem. Każde dziecko w wieku p...

Uwaga

23.05.2019

Uwaga

23.05.2019

Uprzejmie informujemy, że w dniu 25 maja 2019 r. (sobota) Biblioteka będzie nieczynna.   Za utrudnienia przepraszamy...