KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Andrzejki z biblioteką

W andrzejki Miejska Biblioteka Publiczna w Koluszkach zaprosiła do wspólnejzabawy dzieci z przedszkoli. Czekał na nie Teatr Małych Form „Art-Re” z Krakowa z przedstawieniem „Doktor Dolittle i przyjaciele”. Jest to opowieść o niezwykłym lekarzu znającym mowę wszystkich zwierząt. Dzieci zobaczyły pracę lekarza u nas, później jednak wraz z doktorem Dolittle „wyruszyły” do Afryki. Podróż okazała się bardzo niebezpieczna, gdyż spotkały piratów. Na afrykańskim lądzie przedszkolaki wspólnie z doktorem leczyli małpki, lwa, zebrę i hipopotama, Dzieci spontanicznie reagowały na każdą nową postać i chętnie włączały się do akcji przedstawienia. Rozbrzmiewający wciąż śmiech małych gości potwierdzał, że bawią się bardzo dobrze.
Rozstanie z doktorem nie oznaczało końca zabawy. Na dzieci czekały andrzejkowe wróżby. Dowiedziały się np. które z nich spędzą wakacje nad polskim morzem, a które wyjadą do Turcji. Tradycyjnie ustawiały też buty.Sprzeciw przedszkolaków wobec opuszczenia biblioteki, jest chyba najlepszym dowodemna to, że bawiły się wspaniale.