KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Anioły, Aniołki, Aniołeczki

Uprzejmie informujemy, że Komisja Konkursowa w składzie: Katarzyna Fydrych, Małgorzata Sadowska-Bowdziej i Dominika Smyczek, wyłoniła laureatów Powiatowego Konkursu Plastycznego „Anioły, Aniołki, Aniołeczki”. W kategorii przedszkola I miejsce zajęła praca Jakuba Janowskiego z Przedszkola w Różycy, II -miejsce praca Jagody Nowackiej z Przedszkola nr 2 w Koluszkach, III miejsce – Mateusza Wydry z Przedszkola w Guzewie. Komisja przyznała wyróżnienie, które otrzyma Ignacy Lasocki z Przedszkola w Różycy.W kategorii klasy I – III szkół podstawowych I miejsce zajęły Oliwia Kotecka ze Szkoły Podstawowej w Różycy i Maja Świderek ze Szkoły Podstawowej nr 2 w Koluszkach. II miejsce komisji przyznała Julii Pietrasik ze Szkoły Podstawowej nr 2 w Koluszkach i Franciszkowi Kostrzewie ze Szkoły Podstawowej w Różycy. III miejsce zajęła Maja Maciejewska ze Szkoły Podstawowej w Gałkowie Dużym. Wyróżnienie przyznano Annie Pytel z Będzelina. Na konkurs wpłynęło 119 prac plastycznych. Dziękujemy wszystkim uczestnikom za udział w konkursie i gratulujemy autorom prac nagrodzonych i wyróżnionych, których zapraszamy do Biblioteki.