KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Podwieczorek z Adrianną Biedrzyńską

Adriannę Biedrzyńską kochaliśmy dotąd jako aktorkę i piosenkarkę. Tych, którzy uczestniczyli w „Podwieczorku z...”, którego była bohaterką, interesowało jakim jest człowiekiem. Już pierwszy kontakt przekonuje nas o niespożytej energii Pani Ady. Następna cecha naszego Gościa to wielki optymizm. Jest zakochana w książkach, bez których nie wyobraża sobie świata.

Pani Ada urodziła się w Toruniu, do szkoły podstawowej i liceum chodziła w Bydgoszczy. Ukończyła też Wydział Aktorki Szkoły Filmowej w Łodzi. Od lat mieszka w Warszawie. Jest studentką Wydziału Reżyserii, bo jak mówi na naukę nigdy nie jest za późno. Tego nauczyła ją wspaniała Irena Kwiatkowska, z którą dzieliła garderobę. Pani Ada współpracuje z wieloma teatrami. Koncertuje m.in. w USA, Kanadzie i Australii.

Uwielbia gotować. Choć nie ma nic przeciwko drobnym operacjom plastycznym, sama ich nie wypróbowała. Uważa, że kobieta może dużo osiągnąć stosując właściwą dietę (sama jest na diecie bezglutenowej) i odpowiedni makijaż. Pani Ada wygląda tak młodo, że dla wielu pań pozostaje nieosiągalnym wzorem. Panom pozostają westchnięcia do Pani Ady.

Więcej informacji o „Podwieczorku z Adrianną Biedrzyńską”, który jak zwykle poprowadził Leszek Bonar, przeczytamy w kolejnym numerze TwK.

Biblioteka dziękuje Miejskiemu Ośrodkowi Kultury w Koluszkach za gościnne przyjęcie.