KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Podwieczorek z Andrzejem Dąbrowskim

W latach siedemdziesiątych Jego piosenki śpiewała cała Polska. Któż nie zna "Do zakochania jeden krok" czy "Zielono mi". Większość z nas zna Andrzeja Dąbrowskiego jako piosenkarza. Nasz Gość to także perkusista, dziennikarz, fotografik, kompozytor i kierowca rajdowy. To człowiek renesansu, który wszystko co robi stara się robić dobrze. Potwierdzają to liczne nagrody zdobyte w każdej z wymienionych dziedzin.

Jako piosenkarz rozpoczął karierę od nagrania piosenki "Zielono mi", za którą otrzymał główną nagrodę Festiwalu Piosenki Polskiej w Opolu. Sukces ten powtórzył w 1972 r. (Do zakochania jeden krok) oraz w 1974 r. (Niewczesna miłość). W konkursie Interwizji wraz z Marylą Rodowicz i Zdzisławą Sosnicką zdobył dla Polski II miejsce. Koncertował w całej Europie, w USA z Urszulą Sipińską i w ZSRR z Anną German.

Niemiecki JAZZ PODIUM ogłosił Andrzeja Dąbrowskiego najlepszym perkusistą "Bloku Wschodniego". Grał i nagrywał z najlepszymi. Wystarczy wymienić: A. Kurylewicza, A. Trzaskowskiego, K. Komedę, Zb. Namysłowskiego, J. PT. Wróblewskiego. Nie gra od trzech lat, a jednak w ankiecie Jazz Forum 2013 zajął miejsce w pierwszej dziesiątce.

Pasją naszego Gościa są samochody. W mistrzostwach Polski startuje od 1957 r. wciąż w pierwszej trójce.

Andrzej Dąbrowski to człowiek bardzo skromny, który (jak sam mówi) po prostu lubi śpiewać. Już w pierwszej chwili zdobył publiczność, która tak licznie przyszła by się z Nim spotkać.