KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Podwieczorek z Arturem Andrusem

Naszym gościem i bohaterem spotkania z cyklu „Podwieczorek z…” był ARTUR ANDRUS. W czasie spotkania informacje o życiu i karierze zawodowej artysty przeplatały się z opowieściami pełnymi humoru. Artur Andrus posiada szczególny dar  - wciąga w zabawę widzów, dzięki czemu słucha się go z zapartym tchem, a zakończenia opowiadanych historii kwitowane są „salwami” śmiechu. Prowadzący spotkanie Leszek Bonar dokładnie wypytał gościa o pracę w radiowej „Trójce”, udział w „Szkle kontaktowym” i „Spadkobiercach”, o wydane książki i ostatnio wydaną płytę. Piosenka „Piłem w Spale, spałem w Pile” wskoczyła na pierwsze miejsce listy przebojów „Trójki”.

Artysta pochodzi z Sanoka, obecnie mieszka w Warszawie. Od kilku lat związki Artura Andrusa z Koluszkami są silniejsze. Miasto poznał, gdy zaczął odwiedzać swego brata Ryszarda (obecnie radnego), który po służbie wojskowej w jednostce w Regnach, osiadł tutaj na stałe. Od niedawna mieszkają w Koluszkach także rodzice artysty: Stefania i Józef.

We wstępie do relacji z podwieczorku Przemysław Wegwert w Tygodniu w Koluszkach napisał: „Choć w przestrzeni internetowej określają go mianem dziennikarza, poety, piosenkarza i kompozytora, ja bym tego człowieka nazwał, nawet nie „Mistrzem Mowy Polskiej” – bo i taki tytuł został mu przyznany – co raczej Mistrzem Zabawy Słowem. To określenie chyba najlepiej oddaje charakter spotkania.