KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Podwieczorek z Arturem Barcisiem

3 lutego (ze względu na chorobę aktora,spotkanie zostało przesunięte z 11 stycznia na 3 lutego) bohaterem „Podwieczorka z ...” był Tadeusz Norek z „Miodowych lat” i Arkadiusz Czerepach z „Rancza”, czyli Artur Barciś. Nasz Gość z ogromnym poczuciem humoru opowiedział o życiu we wsi pod Częstochową, o wyborze zawodu i drodze do zostania aktorem, kolejnych kreacjach aktorskich oraz o rodzinie.

Artur Barciś lubi role, które stanowią wyzwanie. Granie postaci podobnych do siebie, nie sprawia mu żadnej trudności. To wielka satysfakcja grać kogoś, kim się nie jest. Kiedy podjął się roli w Ranczu, wiedział, że Czerepach musi być zagrany inaczej niż Norek. Dlatego Czerepach ma tupecik, jako osoba wiedząca czego chce szybko mówi, ma charakterystyczny sposób chodzenia. Nawet epizod grany przez Artura Barcisia, powoduje jego zauważenie. Tak było w roli cenzora w najnowszym filmie kinowym „Sztuka kochania”.

Prywatnie od lat szczęśliwy mąż i ojciec. Mogę zdradzić, że niedługo zostanie dziadkiem.

Z Arturem Barcisiem można przegadać całą noc, a wciąż ma się niedosyt. Dlatego mam nadzieję, że kiedyś dane mi będzie kontynuować rozmowę o Władysławie Strzemińskim i felietonach autorstwa naszego Gościa. Artur Barciś rozstał się z nami życząc wszystkim miodowych lat.

Podwieczorek, jak zawsze poprowadził Leszek Bonar.