KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Podwieczorek z Ireneuszem Czopem

29 września Miejska Biblioteka Publiczna w Koluszkach gościła znanego i lubianego aktora Ireneusza Czopa. Jest on absolwentem PWSTTViF w Łodzi. Od 2004 r. związany jest z Teatrem Jaracza, wcześniej z Teatrami Nowym i Powszechnym. Sympatię i wielką popularność przyniosła mu rola Ryszarda Puchały w „Komisarzu Alexie”. Grał też w innych serialach: „Szpilki na Giewoncie”, „Prawo Agaty”, „Lekarze”, „Na Wspólnej”. Pełnię jego umiejętności aktorskich zobaczyliśmy w filmie Władysława Pasikowskiego „Pokłosie”, gdzie zagrał Franciszka Kalinę.

Ireneusza Czopa widzieliśmy także m. in. w  Ciemności”, „Generał - zamach na Gibraltarze, "Być jak Kazimierz Deyna”, „Słodko gorzki”.

Przygotowana niespodzianka całkowicie zaskoczyła bohatera podwieczorku. Z aktorem "przyszły przywitać się" dwa owczarki niemieckie, będące pod opieką funkcjonariuszy Powiatowej Komendy Policji w Koluszkach.

Na zakończenie spotkania aktor rozdawał autografy i chętnie pozował do zdjęć z koluszkowianami.

Ireneusz Czop to człowiek odnoszący się do innych z wielką życzliwością, z optymizmem patrzący w przyszłość, z naszym Gościem  z wielką  przyjemnością dyskutuje się na każdy temat.