KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Podwieczorek z Jackiem Wójcickim

Bohaterem ostatniego „Podwieczorku z …” był  Jacek Wójcicki, artysta znany i lubiany o czym świadczy wypełnienie sali widowiskowej do ostatniego miejsca. Nie było to pierwsze spotkanie naszego gościa z Koluszkami. Dwa lata temu koncertem uświetnił 65-lecie naszej biblioteki. Tym razem przyjechał, aby trochę o sobie opowiedzieć. Śpiewał od zawsze. Od trzeciej klasy szkoły podstawowej do końca liceum śpiewał w Chórze Chłopięcym Filharmonii Krakowskiej. Pierwszym kontaktem ze sceną była rola aniołka w „Dziadach” w krakowskim Starym Teatrze. Ukończył Wydział Aktorski w Państwowej Wyższej Szkole Teatralnej w Krakowie. W latach 1982-1991 występował w Teatrze Słowackiego w Krakowie. Jednak największy wpływ na pełne ukształtowanie artysty miała Piwnica pod Baranami. Zdaniem Jacka Wójcickiego dzisiejsze kabarety znacznie różnią się od tych, które prezentowała Piwnica. Stiven Spielberg po obejrzeniu programu Piwnicy zaprosił Jacka Wójcickiego na plan filmu „Lista Schindlera”. Kraków ma swój klimat i bez wątpienia jest to ukochane miasto naszego gościa.

Koncertuje w całym kraju. Występuje wspólnie z największymi gwiazdami: Grażyna Brodzińską, Beatą Rybotycką, Małgorzatą Walewską. Bierze udział w oratoriach Jana Kantego Pawluśkiewicza i Włodzimierza Korcza oraz galach jubileuszowych Zbigniewa Górnego.

Podczas spotkania z koluszkowską widownią artysta udowodnił, że ma wielkie poczucie humoru i równie wielki dystans do siebie. Chętnie opowiada anegdoty z życia gwiazd. Szczególnie lubi odwoływać się do Zbigniewa Wodeckiego.