KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Podwieczorek z Janem Wojdakiem

19 stycznia gościliśmy Jana Wojdaka, piosenkarza, kompozytora i lidera zespołu Wawele. Artystę, który przyjechał z Krakowa, znamy jako wykonawcę niezwykle popularnych przebojów „Biały latawiec”, „Nie szkoda róż”, czy „Zostań z nami melodio”.

„Dla mnie osobiście niezwykłość tej postaci polega na tym, iż mimo kilkudziesięciu lat na scenie Jan Wojdak wciąż komponuje, wciąż wydaje nowe płyty, a swoją nietuzinkową osobowością przyciąga ludzi i nowe projekty”. Tak bohatera podwieczorku określił Przemysław Wegwert, redaktor naczelny „Tygodnia w Koluszkach”.

Zapraszając na spotkanie z Janem Wojdakiem nie wiedzieliśmy, że nasz gość spełnia się także literacko. Jest autorem książek dla dzieci o przygodach mrówki Bogo Jogo (egzemplarz artysta podarował bibliotece).
Podczas spotkania zdolnościami muzycznymi wykazali się także widzowie, śpiewając razem z artystą albo tworząc chór „Echo Koluszek”.
Niestety, pomimo, że podczas wieczoru usłyszeliśmy wiele utworów, nie udało się nam zaśpiewać wszystkich 600 piosenek napisanych przez Jana Wojdaka.