KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Powieczorek z Lechem Dyblikiem

Tym razem gościem „Podwieczorku z ...” był Lech Dyblik – aktor filmowy i telewizyjny, znany z ról drugoplanowych. Wystąpił prawie w stu filmach i serialach m. in. „Drogówka”, „Pokłosie”, „Dom zła”, „Róża”, „Świat według Kiepskich”. Gra chyba we wszystkich filmach Wojciecha Smarzowskiego. Właśnie powstaje kolejny „Anioł”. Twórcy mają nadzieję, że wywoła on wielką dyskusję o alkoholizmie wśród młodzieży.

Lech Dyblik także śpiewa i gra na gitarze. Śpiewa głównie po rosyjsku. Do zaśpiewania pierwszych paru piosenek przygotowywał się cztery lata. Uczy się prawdy zawartych w tych prostych pieśniach .

W pewnym momencie Lech Dyblik znalazł się na niebezpiecznym zakręcie życia. Alkohol stał się powodem kłamstw, w które brnął coraz bardziej. Dziś uważa, że jego życie ma sens. Ze swoimi piosenkami i gitarą spotyka się z więźniami, gra także na ulicy i w … kościołach. Tłumaczy, że można wyjść na prostą nawet gdy jest się pewnym, że znajduje się na samym dnie.