KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rozpoczęcie roku akademickiego 2019/2020

2 października – w wykonaniu Chóru AWD - zabrzmiał Gaudeamus igitur oznajmiając rozpoczęcie roku akademickiego 2019/2020/ W tym ważnym dla Akademii dniu byli z nami: Pan Waldemar Chałat Burmistrz Koluszek

Pani Anna Szostak Przewodnicząca Rady Miejskiej w Koluszkach

Pani Maria Markowska-Kurc Przewodnicząca Komisji Oświaty, Kultury i Spraw Młodzieży Rady Miejskiej w Koluszkach, Pan Sławomir Sokołowski Przewodniczący Rady Powiatu Łódzkiego Wschodniego, Pan Insp. Krzysztof Dąbrowski Komendant Powiatowy Policji powiatu łódzkiego wschodniego,Pan Sławomir Mela Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 2 w Koluszkach, Pan Ryszard Hadała, Pan Szczepan Feja, Pan Wojciech Dyner, Pani Małgorzata Krześlak, Pan Kamil Lewandowski.

Otwarcia roku akademickiego dokonał Pan Burmistrz Waldemar Chałat, który również wręczył indeksy nowym słuchaczom AWD.

Inauguracyjny wykład wygłosił Pan dr Kazimierz Zawadzki. Tym razem w kręgu zainteresowań były funkcje tańca. Pan Kamil Lewandowski przedstawił rodzaje tańców.