KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Tydzień bibliotek

Na TYDZIEŃ BIBLIOTEK Miejska Biblioteka Publiczna w Koluszkach przygotowała wiele atrakcji. Pierwszą z nich był kiermasz książki wycofanej. Wszyscy zainteresowani mogli kupić wybrane pozycje już od 50 groszy. W sobotę, 12 maja, kiermasz trwał do godz. 18. Pracownicy biblioteki ubrani w koszulki z napisem „Biblioteka jest OK!”, zachęcali do korzystania z oferty szczególnie dzieci. Szybko buzie dziewczynek pokryły się kolorowymi motywami motylków i kwiatów, chłopcy zmienili się w piratów. Na rączkach małych gości pojawiły się tatuaże. Każde z przybyłych dzieci otrzymało balonik. Dzieci w wir zabaw porywali klaun i tygrysek. Na wszystkich zmęczonych zabawą lub szukaniem książek czekały grillowane kiełbaski i karczek. Duchową strawę zapewnili znani koluszkowscy artyści Magda PikułaMarcin Francikowski, którzy przypomnieli tak lubiane przeboje jak „Czarny Alibaba” czy „Powiedz stary, gdzieś ty był”. Podczas imprezy można było posłuchać piosenek z płyty „Koluszki-miasto, które dobrze znam”, w tym „Biblioteka jest OK.!”