KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

WITAMY ROK AKADEMICKI 2015/2016

6 października Akademia Wieku Dojrzałego w Koluszkach rozpoczęła trzeci rok działalności oraz zainaugurowała rok 2015/2016. Dołączyło do nas 12 słuchaczy, którzy z rąk Burmistrza Koluszek Pana Waldemara Chałata otrzymali indeksy, a Przewodniczącej Rady Miejskiej w Koluszkach Pani Anny Szostak studenckie legitymacje. Pan Burmistrz otworzył także rok akademicki.

W budynku biblioteki zabrzmiał Gaudeamus igitur odśpiewany przez nasze słuchaczki. Nie zabrakło także piosenki o naszej Akademii, do której słowa napisała Pani Barbara Kaniecka.

Specjalny program dla swoich starszych kolegów przygotowali uczniowie Szkoły Podstawowej nr 2 w Koluszkach. Wykład inauguracyjny wygłosił dr Kazimierz Zawadzki. Był on poświęcony funkcjom zabawy w życiu człowieka. Wystąpienie zostało opracowane na podstawie ankiet skierowanych m.in. do słuchaczy Akademii. W wypowiedzi wykładowcy mogli odnaleźć swoje podwórko i zabawy z okresu dzieciństwa.