KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

WIWAT AKADEMIA!

Już na zawsze, data 10 października 2013 r. w działalności Miejskiej Biblioteki Publicznej w Koluszkach wiązał się będzie z inauguracją działalności Akademii Wieku Dojrzewania. Jak wielkie to wyzwanie świadczy obecność gości: Pana Burmistrza Waldemara Chałata, Pana Przewodniczącego Rady Miejskiej Sławomira Sokołowskiego oraz przyjaciół Akademii: panów Ryszarda Hadały, Jarosława Suwalskiego i Sławomira Piekarskiego.

Uroczystość rozpoczęły dzieci z Przedszkola nr 2 w Koluszkach wiązanką piosenek o Koluszkach. Nie zabrakło rekwizytów kojarzących się z naszym miastem.

Indeks z numerem 1 Pan Burmistrz wręczył Pani Jadwidze Węderskiej, która jako pierwsza zapisała się na studia. Kolejne zostały wręczone w kolejności alfabetycznej. Po wręczeniu indeksów zabrzmiał Gaudeamus igitur głosząc „Wiwat Akademia! Wiwat profesores!”

Inauguracyjny wykład wygłosił dr Kazimierz Zawadzki, a jego tematem będzie życie jako zadanie.