KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

WYBRALIŚMY NAJŁADNIEJSZE PALMY WIELKANOCNE

Powiatowy konkurs na najładniejsze palmy wielkanocne został rozstrzygnięty. Wydawało się nam, że temat konkursu jest bardzo trudny, jednak młodzi artyści znowu nas zaskoczyli. Napłynęło ponad 80 prac, z których każda była wspaniała i godna nagrody. Komisja, w skład której weszli: Honorata Robak, Małgorzata Olczyk, Adrian Woźniak, stanęła przed bardzo trudnym zadaniem. Ostatecznie postanowiła przyznać:
W kategorii klas I – III:

I  miejsce – Nikodemowi Bowdziejowi z SP w Różycy
II miejsce – Karolinie Brzezińskiej z Andrespola
III miejsce – Wiktorowi Dudce z SP w Różycy
Wyróżnienie – Jakubowi Nowakowskiemu z SP w Różycy
W kategorii klas IV-VI:
I miejsce – Dawidowi Sobieszkowi z SP Nr 1 w Koluszkach
II miejsce – Mateuszowi Frydrychowi z SP w Będzelinie
III miejsce – Joannie Majchrzak z SP nr 2 w Koluszkach
W tej kategorii wiekowej wyróżniona została praca Malwiny Krawczyk
z SP nr 2 w Koluszkach
W kategorii gimnazjów:
I miejsce – Katarzynie Frydrych z Zespołu Szkół w Gałkowie Dużym
II miejsce – Karolinie Brejnak z Zespołu Szkół Nr 1 w Koluszkach
III miejsce – Agacie Adamocha z Zespołu Szkół w Gałkowie Dużym
Wyróżnienie zdobyła Kaja Kryszewska z Zespołu Szkół Nr 1 w Koluszkach. Gratulujemy!

Gorąco dziękujemy wszystkim autorom prac oraz szkołom i Gminnej Bibliotece Publicznej w Andrespolu za udział w konkursie. W dniu 15 kwietnia ogłosiliśmy wyniki konkursu, wręczyliśmy nagrody i dyplomy. Tego samego dnia prace zostały przeniesione do Kościoła Niepokalanego Poczęcia Najświętszej Marii Panny w Koluszkach, gdzie można je podziwiać! Za tę możliwość składamy gorące podziękowania księdzu proboszczowi Kazimierzowi Pacholikowi.